«Чай –це ціла філософія»

  15 грудня  у світі відзначають Всесвітній День чаю. Ми у нашій школі також вирішили відзначити цей день, провівши День чаю у школі під гаслом «Чай –це ціла філософія». Мета дня: пізнаючи, чайні традиції, формувати гастрономічну культуру, сприяти розвитку здорового способу життя. Впродовж дня у вестибюлі школи діяла інформаційна виставка «Про чай та чаювання», з якої кожен бажаючий міг дізнатися про історію походження чаю, чайні церемонії світу. Учні 6 класів дізнались про Чайний китайський кущ, його біологічні і географічні особливості. Восьмикласники у інтелектуальних перегонах встановили влив різних сортів чаю на організм людини і склали «Золоті правила чаювання по українські».

Чайні гостини святкували учні 10–х класів, на яких дослідили хімію чаю, навчились, у ході майстер класу, який провели Кулініч Оленка і Максимчук Даша, як правильно запарювати чай. Вчителі також відзначили цей день церемонією «Чай – час», на якій під час українського чаювання дізнались про свій характер за різними гастрономічними тестами і просто приємно поспілкувалися.