З 24 по 28 лютого 2020 року, в Острозькій ЗОШ №1 весело та цікаво під гаслом «Пізнання починається із здивування» пройшов тиждень хімії, біології, екології та природознавства.Проведення таких тижнів є ефективною формою позакласної роботи . Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.Вчителями біології та хімії,в рамках цього тижня проведено такі заходи: зокрема, у понеділок, 24 лютого, вчителем біології Дячук Тетяною Андріївною учням 10-11 класів організовано челенж «Зміни побутові звички – збережи здоров'я»та заняття з елементами тренінгу «Твоя статева поведінка».Середа, 26 лютого, була оголошена Днем каші. Він пройшов пізнавально та смачно. Учні організували майстер-класи з приготування та оформлення каш, користь від цього наїдку обговорено не тільки з учнями, але й з вчителями. На завершення дня всі охочі допомогли своїми голосами скласти рейтинг найуживаніших каш серед школярів та педагогічних працівників.
https://www.youtube.com/watch?v=mlEejHF8hMY
Вчителем біології Кухтою Наталією Терентіївною проведено науково-практичну конференцію: «Краса в здоров'ї. Запобігання захворюванням покривів тіла» з учнями 8-А класу, під час якої школярі розповіли про хвороби шкіри та способи догляду за нею. Після завершення конференції учні куштували органічні солодощі та фіто чаї як альтернативу їх хімічним замінникам. Шестикласникам проведено пізнавальну гру «Подорож на батьківщину предків культурних рослин» та інтелектуальний двобій «Розумники і розумниці». Учні 10 класів мали можливість проявити себе в словесному двобої на тему «Екологічні проблеми та їх вирішення». Активом шкільної для учнів 1-4 класів організовано перегляд інсценізації «Байка про щуку»на сучасний лад, де було порушенопроблеми забруднення річок в нашому місті.
Вчителем хімії Сидорчук А.С. підготовлено виступ агітбригади «Кроки до хімії», для молодших школярів. Учні 1-4 класів зацікавлено слухали про предмет хімію як науку та спостерігали за тим, як відбуваються хімічні реакції.
Упродовж тижня вчителями та учнівським активом проведено бесіди з тем «Білки, жири і вуглеводи на нашому столі. Збалансоване харчування- запорука здорового життя» (8-9 класи), «Здоров'я нації-в наших руках. Фізіологічний вплив алкоголю на організм людини» (10 класів), «Циркадна система людини. Біологічні ритми.», виставки творчих робіт учнів.