День українського борщу

Сьогодні учні та педагоги нашого ліцею відзначали день найсмачнішої страви світу  - День українського борщу.

Український борщ — національна страва українців, символ української кулінарної культури і достатку. Свято відзначають щороку у другу суботу вересня. 1 липня ЮНЕСКО вніс український борщ до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.

Упродовж дня вестибюль ліцею став справжнею кухнею. Класні колективи 5-11 класів оформили виставку з  неймовірних овочевих композицій. Члени учнівського самоврядування “МАКСИМУМ”  провели для щколярів початкових класів гру-вікторину “Склад борщу”. Учні 10 класів перевірили свої знання з історії борщу та фізичну витривалість під час “Борщової естафети” (вчитель Дячук Т.А.).

Упродовж тематичного дня ліцеїсти дізнавалися про історію українського борщу та досліджували секрети його приготування.

Їсти українську їжу – це наповнюватися частинкою нашої культури. А чи любите ви борщ?