Сьогодні учні та педагоги нашого ліцею відзначали день найсмачнішої страви світу - День українського борщу.
Український борщ — національна страва українців, символ української кулінарної культури і достатку. Свято відзначають щороку у другу суботу вересня. 1 липня ЮНЕСКО вніс український борщ до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.
Упродовж дня вестибюль ліцею став справжнею кухнею. Класні колективи 5-11 класів оформили виставку з неймовірних овочевих композицій. Члени учнівського самоврядування “МАКСИМУМ” провели для щколярів початкових класів гру-вікторину “Склад борщу”. Учні 10 класів перевірили свої знання з історії борщу та фізичну витривалість під час “Борщової естафети” (вчитель Дячук Т.А.).
Упродовж тематичного дня ліцеїсти дізнавалися про історію українського борщу та досліджували секрети його приготування.
Їсти українську їжу – це наповнюватися частинкою нашої культури. А чи любите ви борщ?